Csak rendelésre vásárolhatok kenyeret?
A kovászos kenyér elkészítéséhez idő kell!
Nincs mese itt a kovász diktál.
De mi is az a kovász? Nekünk kézműves pékeknek a kovász semmi másból nem áll mint lisztből, és vízből. E kettő fermentációja során születik meg a csoda, maga a KOVÁSZ, ami tele van vadélesztőgombával, és tejsavbaktériummal.
A tejsavbaktériumnak köszönhető az igazi kovászos kenyérre jellemző ízvilág, a vadélesztőgombák pedig buborékossá, lyukacsossá, és nem utolsó sorban szép naggyá teszik a kenyereket.
Ehhez pedig idő kell! És nem is akármennyi!
Jellemzően 32-36 óra születik meg a KENYÉR.
Nem csak a kenyereket, hanem a péksütiket is !! hosszú érleléssel, kovásszal készítjük, ezért a termelést, sütést terveznünk kell.
Ahhoz hogy neked kedden kenyeret, péksütit süthessünk, a munkálatokat mi már vasárnap este elkezdjük. A pénteki sütéshez pedig már szerda este hozzákezdünk....és minden kezdődik előről.
Gondolj csak bele milyen megnyugtató érzés, hogy rendelés esetén biztosan lesz kenyered, péksüteményed, és nem az ami éppen marad. Mi pedig nem termelünk felesleget!
Régen is csak hetente egyszer, vagy maximum kétszer sütöttek, hiszen a kovászos kenyér több nap után is puha, ízletes marad...