Fantasztikus Házaspár csodás lisztje a Szápári bioliszt
A Bakonyban van egy csodaszép falucska Szápár.
Szápáron pedig van egy ökofarm ahol a gazdák Anikó, és Feri a saját termesztésű vegyszermentes gabonáit köves malommal őrlik. Amikor először sütöttem a Szápári lisztből kenyeret, tudtam örök szerelem lesz...
Ez a blog most Anikóról, Feriről, és a mesés gazdaságukról szól.
Azt mondják véletlenek nincsenek.
Pár évvel ezelőtt kiderült, Luca lányomnak gluténérzékenyége van. Az első kétségbeesés, a rengeteg hogyan tovább kérdés után elhatároztam, megtanulok kizárólag kovásszal készült kenyeret sütni, hogy ne kelljen Lucámnak lemondania a kenyérről, a megszokott ízekről.
Először jött az otthon sütés, majd következtek a kenyérsütő workshopok, ahol a kovászolás varázslatos világa egyre jobban beszippantott. Tudtam, itt már nincs visszaút, nincs megállás, ez az én utam, és hivatalosan is pék lettem. Anikó és Feri gazdaságára és lisztjeire ez idő alatt egy péktársam hívta fel a figyelmemet, így nem is volt kérdés, párommal Csabával autóba ültünk, és egy kirándulással összekötve meglátogattuk Őket.
Amikor megérkeztünk, és kiszálltam az autóból már akkor éreztem, hogy hazaértem...
A farmon a táj szépségén, a levegő tisztaságán kívül van még valami, amit csak akkor tudsz észre venni, ha tudatos vagy. Az a valami nem más, mint a jó energia, a nyugalom, a lelassulás, a csend, a béke, és a szeretet.
Oldalakat tudnék írni Róluk, hogy Anikóék milyen tiszta Emberek, mennyire értékelik, és tisztelik a természetet. Mennyire tudatában vannak annak, hogy nem csak kapni, hanem adni is kell...
A hosszan írt oldalak helyett beszéljen, meséljen az alábbi videó!
Ismerjétek meg, hogy az az általunk sütött kenyér, amiben a Szápári liszt is benne van, és amit talán éppen most eszel honnan is indul el!
Anikó, és Feri,
Csabával együtt köszönjük, hogy vagytok, és köszönjük, hogy a Szápári liszttel süthetünk! <3