Mondtam a kolléganőmnek, ha bármikor pékséget akarok nyitni, lőjél le
Nem is olyan régen, a Covidnak köszönhetően, az egész ország kovász lázban égett. Háziasszonyok százai álltak neki a kovásznevelésnek, hogy aztán abból kenyeret süthessenek.
Azóta még inkább felkapott és divatos szó lett a kovász. Szinte minden kenyeret árusító helyen, legyen az kisbolt, vagy multi, előszeretettel látnak el kenyereket "kovászos" jelzővel. A vásárlók pedig boldogan veszik le a polcról tudván, hogy ezzel tesznek valami jót az egészségük megőrzéséért...
De biztos, hogy igaz ez?
Tudni szeretnéd, hogy a polcról milyen kenyeret veszel le, hogy mivel dolgoznak az ipari pékségek?
Tudni szeretnéd, hogy nekünk kézműves pékeknek miből áll a kovász és hogyan dolgozunk vele?
Tudni szeretnéd, hogy miért küzd ennyi ember különböző betegségekkel?
Ha igen , akkor szeretném figyelmedbe ajánlani egy csodálatos személlyel, -akitől én is sokat tanultam-, Ormos Gabriellával készült riportot, amiből nem csak a fenti kérdésre kaphatsz választ.
A cikket az alábbi szövegre kattintva tudod elolvasni:
Mondtam a kolléganőmnek, ha bármikor pékséget akarok nyitni, lőjél le